Blogi

Tässä blogissa käsitellään ruokaa, ravitsemusta ja terveyttä monista näkökulmista. Ajatuksiaan tuulettavat Kuluttajaliiton asiantuntijat, Syö hyvää -hankkeen kumppanit sekä mielenkiintoiset vieraskirjoittajat eri aloilta.

Jokaisen kirjoituksen lopussa on kommenttikenttä. Tekstejä moderoidaan. Agressiivisia, henkilöön meneviä tai muuten asiattomia kommentteja ei julkaista. Se tapa on jo nähty, eikä se vie yhtään mihinkään. Eri mieltä saa olla, mutta rakentavasti.

shutterstock_143234692

Kun tähdätään täydellisyyteen

Luin kritiikkiä, etteivät suomalaiset ravitsemussuositukset tarjoa ihmisille optimaalia vaan keskihyvää lähiruokaa. Kuittasin asian ensin: Keskihyvää keskiverrolle, keskeisillä raaka-aineilla. Näinhän suositukset... Lisää ›


shutterstock_195451772

Lapsuusiän lihavuudesta

Olen tehnyt korkeakouluharjoitteluani Kuluttajaliiton Syö hyvää –hankkeen parissa huhtikuusta lähtien. Syksyllä muutun jälleen kokopäiväiseksi opiskelijaksi, kun ravitsemustieteen opintoni Viikissä jatkuvat.... Lisää ›


shutterstock_146541665

Joukkoruokailu – aikamme kansankynttilä

  Uusien ravitsemussuositusten ilmestyttyä niiden soveltamisesta käytäntöön on puhuttu paljon. Laatijat korostavat, että suosituksia on tarkoitus hyödyntää mm. joukkoruokailun suunnittelussa,... Lisää ›


shutterstock_135714359

Kalatarinoita

Harvoin olen luentopäivän jälkeen ollut yhtä innoissani – ja kylläinen – kuin Pyhäjärvi-instituutin Eurassa järjestetyn koulutustilaisuuden jälkeen. Päädyin paikalle, sillä... Lisää ›


shutterstock_77491957

Valkoisen vaaran paluu

Kun olin lapsi, sokerista puhuttiin valkoisena vaarana. Mutta 1970-luvulla tämä keskustelu väistyi ja tilalle tuli suomalaisen ruokavalion silloinen ongelmalapsi eli... Lisää ›


shutterstock_133653647

Koko perhe keittiöön!

Ihmiselämään mahtuu monta erilaista vaihetta. Niihin kaikkiin liittyy myös tavalla tai toisella ruoka. Matka makujen maailmaan alkaa jo äidin kohdussa... Lisää ›