Materiaalipankki

Materiaalipankista löytyy ravitsemukseen ja hyvinvointiin liittyviä aineistoja. Kaiken materiaalin käyttäminen (tulostaminen, jakaminen, videoiden esittäminen) on sallittua, kun Syö hyvää -hanke mainitaan lähteenä.

Valitettavasti kaikki painotuotteemme ovat loppuneet, eikä uusia painoksia ole tulossa. Emme enää käsittele tilauksia.

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan julkaisema lautasmalli sekä ruokakolmio löytyvät täältä. Ruokakolmio-julisteita voi tilata Juvenes Printiltä.

Esitteet


Materiaalit

Arki ja lapset

Kasvisruoka

Logot

Luennot

  • Leikki- ja alakouluikäisten ruoka - Luentomateriaali (pdf / 1.5 MT)

    Esityksen aiheena on leikki- ja alakouluikäisten ruoka ja ravitsemus. Tätä esitystä voi vapaasti käyttää luentojen pitämiseen. Aiheina ovat mm. arjen vinkit, koko perheen terveyttä edistävät ruokavalinnat, ruoan turvallisuus ja ravintolisät. Esityksen käsikirjoituksena voi käyttää Syödään yhdessä - ruokasuositukset lapsiperheille -julkaisua. Lisätietoa materiaalin käytöstä tai sen sisällöstä voit kysellä sähköpostitse syohyvaa@kuluttajaliitto.fi

    Lataa tiedosto ›
  • Nuoret ja ruoka - Luentomateriaali (pdf / 1.7 MT)

    Esityksen aiheena on nuorten ravitsemus. Tätä esitystä voi vapaasti käyttää luentojen pitämiseen. Aiheina ovat mm. koko perheen terveyttä edistävät ruokavalinnat, välipalavinkit, urheilevan nuoren ruoka, ruoan turvallisuus ja ravintolisät. Esityksen käsikirjoituksena voi käyttää Syödään yhdessä - ruokasuositukset lapsiperheille -julkaisua. Lisätietoa materiaalin käytöstä tai sen sisällöstä voit kysellä sähköpostitse syohyvaa@kuluttajaliitto.fi

    Lataa tiedosto ›
  • Raskaus- ja vauva-ajan ruoka - Luentomateriaali (pdf / 1.6 MT)

    Esityksen aiheena on raskaus-, imetys- ja vauva-ajan ruoka ja ravitsemus. Tätä esitystä voi vapaasti käyttää luentojen pitämiseen. Aiheina ovat mm. koko perheen terveyttä edistävät ruokavalinnat, ruoan turvallisuus ja ravintolisät. Esityksen käsikirjoituksena voi käyttää Syödään yhdessä - ruokasuositukset lapsiperheille -julkaisua. Lisätietoa materiaalin käytöstä tai sen sisällöstä voit kysellä sähköpostitse syohyvaa@kuluttajaliitto.fi

    Lataa tiedosto ›
  • Syö hyvää - Selkokielinen luentomateriaali (pdf / 4.1 MT)

    Tätä esitystä voi vapaasti käyttää luentojen pitämiseen. Esityksen tekstit ovat lyhyitä ja selkokielisiä ja kuvat selkeitä. Esitys keskittyy suositusten keskeisimpiin ravitsemusaiheisiin sekä uuden viestintämateriaalin, ruokakolmion ja lautasmallin, esittelyyn. Aiheina ovat mm. kasvikset, hedelmät ja marjat, rasvojen ja hiilihydraattien laatu, punaisen lihan ja lihavalmisteiden sekä suolaisten elintarvikkeiden käytön vähentäminen. Lisätietoa luentopohjassa esitettyihin aiheisiin löydät Syö hyvää -sivustolta hakutoiminnon avulla sekä painetuista esitteistämme. Esityksen käsikirjoituksena voi käyttää selkokielistä Syö hyvää -esitettä. Mikäli haluat kysyä materiaalin käytöstä tai sen sisällöstä, voit tehdä sen sähköpostitse syohyvaa@kuluttajaliitto.fi

    Lataa tiedosto ›
  • The Finnish dietary guidelines, an English presentation (pdf / 4.6 MT)

    This presentation on the Finnish dietary guidelines can be used freely for educational purposes. The presentation focuses on healthy eating habits and food choices. The new food triangle and the plate model will be introduced and explained. Other topics discussed are: adding vegetables, berries and fruit to the diet, healthy fats and carbohydrate sources, and how to limit the consumption of red and processed meat and salt. The presentation will take approximately 1-1,5 hours to present. If you have any questions to ask about this presentation, please email syohyvaa@kuluttajaliitto.fi for more details.

    Lataa tiedosto ›
  • Syö hyvää - avoin luentomateriaali (pdf / 5.6 MT)

    Tätä esitystä voi käyttää vapaasti luentojen pitämiseen aiheesta "suomalaiset ravitsemussuositukset". Esitys keskittyy suositusten keskeisimpiin ravitsemusaiheisiin sekä uuden viestintämateriaalin, ruokakolmion ja lautasmallin, esittelyyn. Aiheina ovat mm. kasvikset, hedelmät ja marjat, rasvojen ja hiilihydraattien laatu, punaisen lihan ja lihavalmisteiden sekä suolaisten elintarvikkeiden käytön vähentäminen. Esitys kestää noin 1-1,5 tuntia. Lisätietoa luentopohjassa esitettyihin aiheisiin löydät Syö hyvää -sivustolta hakutoiminnon avulla. Sen löydät oikeasta yläreunasta. Mikäli haluat kysyä materiaalin käytöstä tai sen sisällöstä, voit tehdä sen sähköpostitse syohyvaa@kuluttajaliitto.fi

    Lataa tiedosto ›

Ruokavinkkejä

Sokeri

Tietoiskumateriaalit