Blogi

Tässä blogissa käsitellään ruokaa, ravitsemusta ja terveyttä monista näkökulmista. Ajatuksiaan tuulettavat Kuluttajaliiton asiantuntijat, Syö hyvää -hankkeen kumppanit sekä mielenkiintoiset vieraskirjoittajat eri aloilta.

Jokaisen kirjoituksen lopussa on kommenttikenttä. Tekstejä moderoidaan. Agressiivisia, henkilöön meneviä tai muuten asiattomia kommentteja ei julkaista. Se tapa on jo nähty, eikä se vie yhtään mihinkään. Eri mieltä saa olla, mutta rakentavasti.

Oodi lihakeitolle

Pidän paljon lihakeitoista ja erityisesti niiden liemistä. Hyvä liemi ei kuitenkaan synny hetkessä ja kunnon kulinaristit keittävät niitä useita päiviä.... Lisää ›


Ruokahifistely – hyvässä ja pahassa

Luin loppiaisena päivän lehteä (HS 6.1.2015). Pääkirjoituksessa muistutettiin ”todellisista” ravitsemusongelmista aliravitsemuksesta ja hivenaineiden puutoksesta. Osa näkee maailmalla nälkää, osalla energian... Lisää ›


Kalorit ruokalistoihin!

Yhdysvalloissa tuli vastikään voimaan säädös, jonka mukaan pikaruokaketjujen on ilmoitettava annostensa kalorimäärä ruokalistassa. Tämän tarkoituksena on ohjata ihmisiä terveellisempiin ruokavalintoihin.... Lisää ›


Ruokarytmin laajennus elämänrytmiksi

Yhdistyksemme syksyisillä koulutuspäivillä, Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä, keskityttiin aivojen hyvinvoinnin edistämiseen. Aivot ja ravitsemus on hyvin moniulotteinen kokonaisuus, mutta päivien annin voisi... Lisää ›


Miten kokata kasviproteiineja? Näin!

Syö hyvää – hankeessa pääsee toden teolla kokeilemaan rajojaan. Siihenhän sitä kaikkialla nykymaailmassa kannustetaan. Hoidin oman osuuteni rajojen kokeilusta toissa viikonloppuna... Lisää ›