Blogi
Tässä blogissa käsitellään ruokaa, ravitsemusta ja terveyttä monista näkökulmista. Ajatuksiaan tuulettavat Kuluttajaliiton asiantuntijat, Syö hyvää -hankkeen kumppanit sekä mielenkiintoiset vieraskirjoittajat eri aloilta.
Jokaisen kirjoituksen lopussa on kommenttikenttä. Tekstejä moderoidaan. Agressiivisia, henkilöön meneviä tai muuten asiattomia kommentteja ei julkaista. Se tapa on jo nähty, eikä se vie yhtään mihinkään. Eri mieltä saa olla, mutta rakentavasti.

Maailma kielelläni
Olen saanut palautetta siitä, että puhun innostavasti ruosta ja ravitsemuksesta. Salaisuus on yksinkertainen: Ruoan ja ruokakulttuurin vaikutukset meihin ihmisiin ovat... Lisää ›

Kaikkea kohtuudella?
Kohtuullisuus, kultainen keskitie sekä äärimmäisyyksien välttäminen ovat yleisiä ruokavalintoihin liitettyjä tavoitteita. Ihmisiä on kannustettu ääripäiden välttämiseen jo kauan. Keskiajalla kuolemansyntien... Lisää ›

Kouluruokaa ja kasvatuskumppanuutta
Lukuvuoden päättyessä on aika antaa itselle kouluarvosana asenteestaan kouluruokaa kohtaan. Olenko ollut kouluruokailusta vastaavien luotettava kasvatuskumppani, joka ei istuta omia... Lisää ›

Pieni limsa, kiitos!
Terveellinen syöminen on periaatteessa helppoa. Tärkeitä muistettavia asioita on oikeastaan vain kolme. Ensimmäinen on ruoan LAATU. Ravitsemukselliselta laadultaan parhaita ovat... Lisää ›

5:2 -ruokavalio
Olemme unohtaneet arjen ja viikonlopun eron ruokavalinnoissamme. Aiemmin arkena syötiin yksinkertaisemmin ja vaatimattomimmin. Arkiruoat olivat keittoja, laatikoita, perunaa ja kastiketta.... Lisää ›

Ruoka-arkea lapsenlasten kanssa
Vietän paljon aikaa kolmen lapsenlapseni kanssa. Nuorin käy esikoulua, vanhin siirtyy syksyllä yläasteelle, keskimmäinen jatkaa ala-asteella vielä jonkin aikaa. Puhuimme... Lisää ›

Tönkkösuolattuja suomalaisia
Suolalla on kiinnostava historia: suolaa on tuotu iät ja ajat Suomeen, jossa sitä on tarvittu erityisesti säilöntään. Nyt kun jääkaappi... Lisää ›

Kärpäsestä härkänen – pakkauselosteiden viidakossa
Kuluttaja tuntuu usein olevan hukassa pakkausselosteiden viidakossa. 90-luvulla syynättiin paketin kyljestä rasvan määrää, 2000-luvulla hiilihydraatteja sekä proteiinien määrää. Mutta mitä... Lisää ›

Kyllä eivät valmisruokaa syövät menesty tässä maailmassa
Aidosta itsetehdystä ruoasta puhutaan enemmän kuin koskaan. Median rakastamat kokit ja ruokabloggaajat pitävät keskustelua yllä. Jos on vähänkään kiinnostusta opetella... Lisää ›