Kategorian "Hyvää ruokaa" artikkelit

Sokeripommit

Moni arkinen ruoka on varsinainen sokeripommi – puhumattakaan limuista, karkeista ja suklaasta! Tässä vertailussa joitain tuttuja tuotteita. Karkeasti voidaan sanoa,... Lisää ›

Lisäaineista

Lisäaineen käytöstä tulisi olla hyötyä kuluttajalle eikä sen käyttö saisi johtaa kuluttajaa harhaan. Tässä valossa on aiheellista kysyä käytetäänkö lisäaineita... Lisää ›

Sairautta liiasta suolasta

Suola (NaCl) on haastava ruoka-aine. Sen sisältämä natrium (Na) on ihmiselle välttämätön kivennäisaine, joka liiallisesti saatuna on kuitenkin terveydelle haitallista.... Lisää ›

Syö särkeä, se kasvattaa järkeä

Kalan syömisessä on järkeä, sillä kalasta saa proteiinia, tyydyttymätöntä pehmeää rasvaa, D-vitamiinia ja ruodollisista pikkukaloista vielä kalsiumiakin! Vanha sanonta pitää... Lisää ›

Laadukasta lihaa kohtuudella

Uusissa ravitsemussuosituksissa ohjeistetaan syömän vähemmän punaista lihaa ja lihavalmisteita. Punainen liha tarkoittaa naudanlihaa, sianlihaa ja lampaanlihaa. Lihavalmisteet ovat makkaroita, nakkeja,... Lisää ›

Proteiinipuutos? Tuskin!

Katsomalla kaupan hyllyjä ja lehtien mainoksia, ja näiden innoittamaa ihmisten toimintaa, voisi kuvitella, että meillä on kansallinen pula proteiinista. Proteiininlähteitä... Lisää ›