
Syö hyvää vastuullisesti
Ruokaan liittyy paljon ulottuvuuksia maun ja terveysvaikutusten lisäksi. Halusimme tai emme, kulutusvalintamme vaikuttavat ympäristöön sekä toisten ihmisten ja eläinten hyvinvointiin.... Lisää ›
Ruokaan liittyy paljon ulottuvuuksia maun ja terveysvaikutusten lisäksi. Halusimme tai emme, kulutusvalintamme vaikuttavat ympäristöön sekä toisten ihmisten ja eläinten hyvinvointiin.... Lisää ›
Suomalaisille on tuttua samoilla luonnonhelmassa marjoja ja sieniä keräillen, ja laittaa niistä monenmoisia herkkuja. Luonnonantimista hieman unohdettujen joukkoon lukeutuvat syötävät... Lisää ›
Pohjoismaiset ja suomalaiset ravitsemussuositukset kannustavat syömään kalaa vähintään kaksi kertaa viikossa eri kalalajeja vaihdellen . Mutta mikä on todellisuus kaupassa? Punakkaa... Lisää ›
Fleksitarismi on joustavaa kasvissyöntiä. Se ei ole lihaa vastaan vaan kasvisten puolesta, tavoitteena syömisen terveellisyys, ympäristöystävällisyys ja taloudellisuus. Ruokavalion ideana... Lisää ›
Syömämme ruuan tuotanto kuormittaa ympäristö väkisin. Ruoka vastaa runsaasta kolmanneksesta arkielämämme aiheuttamasta ympäristökuormasta. Asuminen ja autoilu vastaavat lopuista. Erilaisten ruoka-aineiden... Lisää ›