Reseptit
Chili sin carne

Hieman mausteinen chili sin carne lämmittää ihanasti syyskelissä – ja miksei ihan koska tahansa muulloinkin!
Ainekset 4 annosta Valmistusaika noin 30 minuuttia
1 kpl sipulia
2 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl (tai oman maun mukaan) tuoretta chiliä
2 kpl porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
2 dl linssejä (käyttövalmiita, punaisia)
2 tlk (á 400g) tomaattimurskaa
280 g papuja (esimerkiksi kidneypapuja)
oreganoa
pippuria
ripaus sokeria ja suolaa
vettä
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele chili ja hienonna se pieneksi. Kuori ja paloittele tai raasta porkkanat.
Kuullota sipulit, chili ja porkkanat öljyssä, kattilassa tai kasarissa. Huuhtele linssit ja pavut. Lisää linssit, pavut, tomaattimurska ja mausteet kattilaan.
Hauduta pienellä lämmöllä kannen alle noin 15 minuuttia. Mikäli chili sin carnesta tulee liian paksua, lisää vähän vettä.
Tarjoa chili sin carne keitetyn ohran tai täysjyväriisin sekä raikkaan salaatin kanssa.
Seuraava: Soijarouhetäyte tortillalle
Tagit:
Twiittaa