Hyvä ruokavalio on sopivan joustava. Se rakentuu pääosin laadukkaista ja kehoa ravitsevista ruoka-aineista ja aterioista. Hyvän ruokavalioon kuuluu myös joustava asenne: jokaisen suupalan ei tarvitse olla täydellinen tai superterveellinen.

Äärimmilleen vietyyn superterveelliseen ruokavalioon sisältyy ajatus siitä, että keho ei kestä yhtään turhaa ravintoainetta tai hetkellistä puutosta. Todellisuudessa ihmiskeho on tässäkin hämmästyttävän joustava. Keho ei tarvitse jatkuvalla syötöllä kaikkia ravintoaineita, sillä osan se varastoi.  Keho pärjää viikkoja ja joskus kuukausiakin ilman, että tiettyä vitamiinia tai hivenainetta saadaan ruoasta. Se ottaa minkä tarvitsee silloin kun sitä on tarjolla, käyttää heti hyväkseen, varastoi tai hylkää, jolloin elimistö erittää ylimääärät ulos kehosta.

Usein toistuvina kehnot ravintoaineköyhät valinnat alkavat olla haitaksi, koska niitä syödään usein hyvien valintojen sijaa. Silloin yhä useammin jää saamatta tarvittavia ravintoaineita ja sen sijaan saadaan vain ylimääräistä energiaa. Mutta satunnaisesti on tarpeen ravita vain mieltä esimerkiksi mahtavalla suklaakakkupalalla, pussillisella salmiakkia tai herkullisella pizzalla. Kukin tyylillään. Se ei hyvää ruokavaliota kaada.