
Syö hyvää vastuullisesti
Ruokaan liittyy paljon ulottuvuuksia maun ja terveysvaikutusten lisäksi. Halusimme tai emme, kulutusvalintamme vaikuttavat ympäristöön sekä toisten ihmisten ja eläinten hyvinvointiin.... Lisää ›
Ympäristön huomioivien ruokavalintojen tekoa helpottaa se, että ne kulkevat usein käsikädessä terveellisten ruokavalintojen kanssa. Ruoantuotanto rasittaa väistämättä ympäristöä, mutta jokainen voi tehdä tässäkin parempia valintoja. Enemmän kasviksia, sesongit kunniaan ja vähemmän hävikkiä!
Ruokaan liittyy paljon ulottuvuuksia maun ja terveysvaikutusten lisäksi. Halusimme tai emme, kulutusvalintamme vaikuttavat ympäristöön sekä toisten ihmisten ja eläinten hyvinvointiin.... Lisää ›
Suomalaisille on tuttua samoilla luonnonhelmassa marjoja ja sieniä keräillen, ja laittaa niistä monenmoisia herkkuja. Luonnonantimista hieman unohdettujen joukkoon lukeutuvat syötävät... Lisää ›
Pohjoismaiset ja suomalaiset ravitsemussuositukset kannustavat syömään kalaa vähintään kaksi kertaa viikossa eri kalalajeja vaihdellen . Mutta mikä on todellisuus kaupassa? Punakkaa... Lisää ›
Fleksitarismi on joustavaa kasvissyöntiä. Se ei ole lihaa vastaan vaan kasvisten puolesta, tavoitteena syömisen terveellisyys, ympäristöystävällisyys ja taloudellisuus. Ruokavalion ideana... Lisää ›
Syömämme ruuan tuotanto kuormittaa ympäristö väkisin. Ruoka vastaa runsaasta kolmanneksesta arkielämämme aiheuttamasta ympäristökuormasta. Asuminen ja autoilu vastaavat lopuista. Erilaisten ruoka-aineiden... Lisää ›