Se on selvä: kaikki eivät voi tykätä kaikista ruoka-aineista ja -lajeista. Erilaiset ruoat myös vaikuttavat eri ihmisiin eri tavalla. Joku kokee, että oikein isot annokset ovat oikea tapa syödä, koska sen jälkeen nälkä pysyy poissa pitkään eikä tarvitse syödä kuin kolmisen kertaa päivässä. Jollekin toiselle tulee siitä vain raskas ja väsynyt olo, ja sen sijaan panostaa lyhyisiin ateriaväleihin ja pieniin annoksiin. Molemmat tavat ovat ok. Ei meidän kaikkien tarvitse syödä samalla tavalla.

Tapojen ja tottumusten lisäksi makumieltymykset ovat erilaiset. Tunnetusti makuasioista ei voi kiistellä. (Vaikka nykymaailmassa tämä sanonta tuntuu kääntyneen päälaelleen.) Makumaailmaa voi ja kannattaakin laajentaa läpi elämän. Maailma kun on makuja täynnä ja aika monesta elämyksestä jää paitsi, jos ei maistele uusia ruokia ja juomia.

Hyviä ruokavalintoja voi tehdä monella tapaa. Se mikä sopii toiselle, ei ehkä sovi jollekin muulle.

Onneksi…

Jokaiselle löytyy tapa syödä hyvin.

Ei ole yhtä oikeaa tapaa syödä hyvin ja terveellisesti. Ruokavalintoihimme vaikuttavat yksilölliset mieltymykset ja tottumukset. Voimme kuitenkin läpi elämän oppia uusia tapoja ja meillä on mahdollisuus laajentaa makumaailmaamme omaan tahtiin.

Hyvä ruoka on maistuva jokapäiväinen nautinto, joka tekee hyvää keholle ja mielelle. Ruokailu on usein rentouttava sosiaalinen tapahtuma, mutta yksinkin voi syödä hyvin.

Lue myös: Omat hyvä valinnat ja Hyvä ruokavalio on joustava