Syödään yhdessä
Kotivara pelastaa

Kotivaralla tarkoitetaan sellaista kotona pidettävää ruokavalikoimaa, josta voi taikoa hätätilanteessa aterian, vaikka tuntuisi, että kaapit ovat tyhjät. Kotivaran laajuus riippuu luonnollisesti myös varastoimismahdollisuuksista, sillä pienissä asunnoissa ei usein ole ylimääräistä tilaa eikä välttämättä kovin isoa pakastinta.
Kokosimme listan, joka auttaa oman kotivaran kokoamisessa. Tulostettavan listan löydät materiaalipankista tai klikkamalla tästä. Kotivara helpottaa ruoanlaittoa, kun kaikkia raaka-aineita ei tarvitse muistaa ostaa väsyneenä iltapäivän kauppareissulla. Jauhopeukalolla kannattaa olla kotona valikoima erilaisia jauhoja, öljyjä ja kananmunia sekä hiivaa pakkasessa tai kuivahiivana.
Kannattaa tutustua myös kuivattujen kasvisten ja marjojen tarjontaan tai tehdä niitä mahdollisuuksien mukaan itse. Näin nokkosletut tai oma marjajogurtti syntyy helposti ja nopeasti.
Kotivara-päivällinen |
– nokkos- tai pakastepinaattiletut |
– kananmunavalkokastike |
– uunissa paistettu seos lanttua, sipulia ja selleriä (maustettu hunajalla ja kuivatuilla yrteillä) |
– kiisseli marjamehusta, perunajauhoista ja pakastemarjoista |
Seuraava: Ateriarytmillä virtaa
Tagit:
Twiittaa