Reseptit
Ruusukaali-sienipasta

Tässä herkullinen ja nopea ruusukaalipasta, jota ryydittävät syksyisen maukkaat sienet.
Ainekset 4 annosta Valmistusaika noin 30 min
300 g täysjyväpennepastaa
1 pkt (noin 300g) ruusukaalia
1 kpl sipulia
200g sieniä (esimerkiksi suppilovahveroita, herkkusieniä tai kantarelleja)
2 rkl pinjansiemeniä
1 rkl hunajaa tai siirappia
suolaa
250 g kotijuustoa
öljyä paistamiseen
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Poista ruusukaaleista kanta ja mahdollisesti huonokuntoiset uloimmat lehdet. Puolita ruusukaalit ja paista niitä hetken aikaa öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää kuorittu ja pilkottu sipuli ja jatka kuullotusta. Lisää pilkotut sienet pannulle. Anna kuullottua muutaman minuutin, kunnes suurin osa sienistä irtoavasta nesteestä on haihtunut. Lisää pinjansiemenet ja mausta hunajalla tai siirapilla ja suolalla. Paista, kunnes ruusukaalien pinta on hieman ruskistunut.
Lisää pannulle keitetty, valutettu pasta ja sekoita. Murustele pinnalle kotijuustoa ja tarjoile.
Seuraava: Kalakeitto
Tagit:
Twiittaa