Etenkin viikonloppuna on mukava tehdä ruokaa ajan kanssa. Tämä porsaanfilee saa täytteekseen syksyisiä sieniä. Lisukkeena voi tarjota esimerkiksi uunijuureksia tai wokattuja kasviksia ja keitettyjä perunoita. Fileen sitomiseen tarvitset kutistumatonta puuvillalankaa.

Ainekset           6 annosta          Valmistusaika yli 1h
noin 1 kilo porsaan ulkofileetä
1 litra sieniä (esimerkiksi suppilovahvero, kantarelli tai herkkusieni)
puolikas palsternakka
1 kpl sipulia
1 kpl valkosipulin kynsi
kourallinen silputtua tuoretta rakuunaa tai muuta yrttiä
50 g pinjansiemeniä
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen

Valmista ensin täyte. Leikkaa sienet pieniksi paloiksi. Kuori ja leikkaa palsternakka ja sipulit pieniksi kuutioiksi, kuullota niitä öljyssä pannulla noin viisi minuuttia. Lisää sienet ja hämmentele seosta keskilämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää pannulle silputtu yrtti ja pinjansiemenet. Hämmennä seosta muutama minuutti ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Leikkaa porsaanfileestä pituussuunnassa noin 1 ½ cm:n paksuinen tasainen levy, jotta sen voi täyttää. Nuiji lihan pinta kevyesti. Levitä täyte puolikkaalle levylle pituussuunnassa. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido kostutetulla puuvillalangalla.

Ruskista lihakäärön pinta pannulla kauniin ruskeaksi. Rullan voi leikata myös kahteen osaan, jos se ei mahdu kokonaisena pannulle. Voit halutessasi maustaa lihan pinnan pippurilla ja ripauksella suolaa. Työnnä paistomittari fileerullaan ja nosta rulla uunivuokaan. Paista 150 asteessa reilun tunnin ajan. Filee on kypsää, kun lihan sisälämpötila on 68-70 astetta. Kääri filee hetkeksi folioon vetäytymään ennen leikkaamista.

Vinkki! Saman ruoan voit valmistaa muustakin lihasta, esimerkiksi riistasta. Käytä silloin valitsemallesi lihalle sopivia kypsennysaikoja.