Perinteikkäät silakkapihvit valmistuvat helposti ja maistuvat herkullisille.

Ainekset          4-5 annosta           Valmistusaika reilu puoli tuntia
1 kg silakoita
1 dl ruisjauhoja
suolaa, valkopippuria
hienonnettua tilliä tai esimerkiksi ruohosipulia
margariinia paistamiseen

Perkaa kalat ja huuhtele kylmässä vedessä. Poista peratuilta silakoilta selkäruodot ja selkäevät.

Laita jauhot ja mausteet puhtaan leivinpaperin päälle ja sekoita ne keskenään. Asettele puolet silakkafileistä nahkapuoli alaspäin jauhoseoksen päälle. Mausta fileet ripottelemalla niiden päälle hieman suolaa, pippuria ja hienonnettua yrttiä makusi mukaan. Nosta loput fileet maustettujen fileiden päälle nahkapuoli ylöspäin ja jauhota pihvit myös päältä.

Paista silakkapihvejä pannulla margariinissa noin 3-4 minuuttia kummaltakin puolen. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin, puolukoiden ja kaalisalaatin kanssa.

Vinkki! Silakkapihvit voi kypsentää myös uunissa leivin­paperin päällä (225 astetta noin 15 minuuttia). Täl­löin jauhoja ei tarvitse. Voit nopeuttaa silakkapihvien valmistamista ostamalla noin 600g valmista silakkafileetä.