Ruokaan liittyy paljon ulottuvuuksia maun ja terveysvaikutusten lisäksi. Halusimme tai emme, kulutusvalintamme vaikuttavat ympäristöön sekä toisten ihmisten ja eläinten hyvinvointiin. Ruoan tehotuotanto, globaalit markkinat ja ympäristöongelmat asettavat meidät jatkuvasti kaupassa ja keittiössä uudenlaisten kysymysten äärelle. Positiivista kuitenkin on se, että voimme saada ja vaatia tietoa ravinnon alkuperästä ja tehdä sen perusteella valintoja. Seuraavista suomenkielisistä sivustoista on helppo aloittaa tutkimus eettisten ruokavalintojen maailmaan.

Ruokatieto Yhdistys ry:n tavoite on edistää suomalaista ruokakulttuuria. Yhdistys toimii viestimällä ruoasta ja ruokakulttuurista sekä tekee tunnetuksi Hyvää Suomesta- merkkiä. Ruokatieto kannustaa ihmisiä syömään ravintosuositusten mukaisesti lähellä tuotettua ruokaa, sekä huolehtimaan siitä, että syömäkelpoista ruokaa ei mene hukkaan. Sivuilla on tietoa eettisestä ruoasta, jossa on huomioitu sekä ympäristön, ihmisten että eläinten hyvinvointi.

Ilmasto-opas kokoaa yhteen luotettavaa ja tutkittua tietoa ilmastonmuutoksesta. Sivustoille on koottu informaatiota ruoan kulutuksen ja tuottamisen vaikutuksesta ilmastonmuutokseen. Sivuston tarkoitus on tukea yhteiskuntaa ja kansalaisia ilmastonmuutoksen hillinnässä ja siihen sopeutumisessa.  Sivustolla löytyy tietoa ilmiön syistä ja seurauksista, karttoja, kuvaajia, dataa ja infoa kunnille ja kuntalaisille. Sivuilta löytyy mm. taulukko, jossa on arvioita eri ruoka-aineiden ilmasto-vaikutuksista.

Helsingin Seudun Ympäristöpalvelut- kuntayhtymä HSY:n sivuilla löytyy asiaa ruoasta ja ilmaston muutoksen hillinnästä. Sivuilta löytyy tietoa riperuoasta, ruoan ilmastovaikutuksesta, Ruokaa vai roskaa?-kampanjasta, menneistä kokeiluista sekä ruoanlaittovinkkejä.

Satokausikalenteri on sivusto, josta löytyy paljon tietoa kasvisten sesongeista, säilytyksestä ja käytöstä. Sivustolta voi tilata kätevän kalanterin, joka auttaa ostamaan kasviksia niiden oikean sesongin aikaan, paremman makuisina ja edullisempina.

WWF:n ruokaopas on laaja katsaus vastuulliseen herkutteluun. Sivuilla löytyy runsaasti tietoa ruoan tuotannosta ja vaikutuksista lokaalista globaaliin. Ruokatietoa löytyy muun muassa lihasta, kasviperäisestä ruoasta, kalasta, luomusta, ravintosuosituksista, ihmisoikeuksista, vedestä ja kausiruoasta. Sivuilta löytyy myös kattava katsaus lähivesien kaloihin!

Vastuuverkko on tarkoitettu kaikille ruoantuotannon ja kuluttamisen vastuullisuudesta kiinnostuneille kansalaisille, yrityksille ja muille organisaatioille. Vastuuverkon tavoitteena on edistää ihmisten, luonnon ja tuotantoeläinten hyvinvointia sekä kestävää taloutta. Sivuilta löytyy tietoa mm. tuottajien hyvinvoinnista, ravitsemuksesta, lähiruoasta, ympäristöstä, ruoan hinnasta, eläinten hyvinvoinnista, ostokäyttäytymisestä, pakkauksista ja ruokaturvallisuudesta.

Kuluttajaliiton Hävikkiviikko-kampanja järjestetään Suomessa vuonna 2015 jo kolmatta kertaa. Kampanjan tarkoitus on viestiä ruokahävikistä yhteistyökumppaneiden kautta. Yhteistyökumppanit eri aloilta suurista elintarvike- ja kaupanalan yrityksistä paikallisiin ruohonjuuritason toimijoihin jakoivat kuluttajille vinkkejä ja hävikkifaktoja sekä ennen kaikkea kannustivat ihmisiä kiinnittämään huomiota omiin toimintatapoihinsa. Viestinnän lisäksi viikolla on järjestetty erilaisia tapahtumia. Sivuilta löytyy muun muassa vinkkejä ja materiaalia taisteluun ruokahävikkiä vastaan ja katsaus siihen, miten muualla maailmalla on toimittu.

Motivan Saa syödä!-hankkeen sivustoilla löytyy tietoa ruokahävikistä ja vinkkejä sen vähentämiseen. Sivustoilta löytyy myös reseptihaku ja ohjeita yhteisen ruokavaraston perustamiseen esimerkiksi taloyhtiössä. Saa syödä!- tapahtumia on järjestetty eri kaupungeissa Suomessa jo kahtena vuotena. Tempauksessa jaetaan tuhansia ilmaisia kasvislounaita, jotka on valmistettu hävikkikasviksista. Vuonna 2014 Helsingin Saa syödä!- tapahtumaan osallistui Marco Bjurström ja tanskalainen Stop Wasting Food -liikkeen perustaja Selina Juul.