Reseptit
Tofu-kasviswokki

Wokki on täyttävä ja simppeli ruoka, johon saa upotettua runsain mitoin mitä erilaisimpia kasviksia. Wokkiin voit käyttää juuri niitä kasviksia, joista itse pidät eniten.
Ainekset 4 annosta Valmistusaika noin 30 minuuttia
300 g tofua
2 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl sipulia
puolikas kesäkurpitsa
300g kiinankaalia
300 g parsakaalia
2 kpl porkkanaa
1 kpl paprikaa
rypsiöljyä
1 rkl soijakastiketta
kourallinen cashewpähkinöitä
mustapippuria
Pilko tofu suupaloiksi. Puhdista ja suikaloi kasvikset. Kuullota sipuleita ja tofua öljytyllä pannulla, kypsennä kevyesti. Laita tofu-sipuli -seos lautaselle sivuun odottamaan. Kuumenna kasvikset kuumalla öljytyllä pannulla, jätä kasvikset mukavan rapsakoiksi. Lisää tofu, pähkinät ja mausteet ja anna hautua kannen alla reilun minuutin verran. Tarjoa tofu-kasviswokki keitettyjen täysjyvänuudelien tai -riisin kanssa. Lisää makua saat esimerkiksi tilkasta sweetchili-kastiketta.
Vinkki!
Mikäli ostat marinoimatonta tofua, voit halutessasi marinoida sen itse ennen käyttöä. Marinadiin tarvitset yhden limetin mehun, 2 rkl rypsiöljyä ja 1 rkl soijakastiketta. Sekoita marinadiainekset kulhossa, purista tofua talouspaperiarkkien välissä kevyesti irrottaaksesi siitä liiat nesteet ja pilko tofu sopiviksi paloiksi kulhoon. Annan marinoitua reilu puoli tuntia.
Tofun sijaan voit käyttää wokissa myös esimerkiksi leipäjuustoa.
Cashewpähkinöiden lisäksi tai niiden sijaan voit käyttää muitakin pähkinöitä tai siemeniä. Esimerkiksi seesaminsiemenet sopivat wokkiin hyvin.
Pikawokin voi tehdä myös pakastetuista kasviksista.
Seuraava: Silakkapihvit
Tagit:
Twiittaa