Helppo ja herkullinen kalaruoka olisi tässä!

Ainekset          4 annosta
1 kg perattuja muikkuja
3 rkl rypsiöljyä
4 rkl ruisjauhoja
valkopippuria
suolaa

Huuhtele, valuta ja kuivaa muikut, poista päät saksilla mikäli tätä ei ole jo tehty. Levitä noin ruokalusikallinen öljyä leivinpaperilla päällystetylle uunipellile. Lado kalat pellille ja valuta noin kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä niiden päälle tasaisesti. Sekoita ruisjauhojen sekaan oman maun mukaan valkopippuria ja suolaa. Ripottele tämä seos pellillä olevien kalojen päälle ja kääntele kaloja pellillä kevyesti. Paista muikkuja uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia, kääntele varovasti kaloja rikkomatta ja jatka paistamista vielä 5-10 minuuttia. Kypsyyden voit testata nyppäämällä muikkua selkäevästä, kypsällä kalalla se irtoaa helposti.
Tarjoa lämpimät muikut esimerkiksi höyrytettyjen kasvisten, keitettyjen perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.