Reseptit
Vuohenjuusto-punajuurivuoka

Punajuuri ja vuohenjuusto yhdistyvät tässä laatikossa saksanpähkinöiden ja rakuunan kanssa. Täydellinen ruoka vaikkapa syksyiseen viikonloppuun!
Ainekset 4 annosta Valmistusaika noin tunti
1 kg punajuuria
2 rkl rypsiöljyä
noin 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl kuivattua minttua
1 tl rakuunaa
3 rkl hunajaa
70 g saksanpähkinöitä
300 g pehmeää vuohenjuustoa
1 punasipuli
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Keitä punajuuret kypsiksi, kuori ja leikkaa ne ohuehkoiksi viipaleiksi. Sekoita öljyn joukkoon mausteet ja hunaja. Tee pähkinöistä veitsellä karkeaa rouhetta, lisää rouhe öljyseokseen ja kaada seos punajuuriviipaleiden joukkoon kulhoon. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Laita uunivuokaan vuorotellen punajuuri-pähkinäseosta, vuodenjuusto ja sipulia, tee tätä kaksi kerrosta. Kypsennä laatikkoa uunissa alatasolla noin puoli tuntia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuvat. Tarjoile laatikko salaatin kanssa.
Seuraava: Makumestari löytää ruokaelämykset
Tagit:
Twiittaa